facebook selidbe beograd

kombi-kombi.rs

Za trećinu stanovništva preseljenje je jedan od najstresnijih životnih događaja i to je na vrhu liste - tačno posle razgovora za posao i prvog sastanka. Ako dodate decu u ovu jednačinu, nivo stresa raste k nebu.

Ukoliko bas Vi imate decu i razmišljate o selidbi i kako preživeti selidbu s njima, pročitajte ovaj blog post i saznajte naše insajderske savete o tome kako preživeti selidbu sa decom.

Praktični saveti


SAVET 1: Najavite im unapred

Pre nego što se pripremite za selidbu, razgovarajte sa detetom o tome kako će to izgledati i koji sve izazovi mogu nastati prilikom procesa preseljenja. Tada možete početi sa problemima - a zatim predjite na pozitivnije teme. Mnogo je lakše izaći na kraj sa nečim ukoliko ste unapred pripremljeni na to, nego sačekati poslednji trenutak gde bi oni bili šokirani i nespremni.

SAVET 2: Dozvolite im da naprave oproštajnu zabavu

U zavisnosti od starosti deteta, preseljenje takodje može biti stresan događaj i za njih. Pripremite decu za selidbu tako što ćete im reći im da smeju da organizuju oproštajnu zabavu sa svojim prijateljima.

SAVET 3: Uvalite im da rade nešto

Dete kojem je dosadno je nestašno dete. Uključite svoje mališane u selidbu kako bi se osećali da su deo procesa i kako bi ih držali zaokupljenim. U zavisnosti od uzrasta vašeg deteta, ono može da Vam pomogne da obeležite kutije, da se očisti, pa čak i da samo spakuje svoje stvari.

SAVET 4: NE pregovarajte s njima!

Nikada se ne preporučuju pregovori sa decom, ali treba definisati ono što se od njih očekuje - i reći im da ćete ih nagraditi ukoliko se budu ponašali u skladu s tim dogovorom.

SAVET 5: Novu kucu urediti njima poznatim stvarima

Punjenje nove kuće poznatim predmetima takođe može pomoći deci da se osećaju prijatnije nakon preseljenja.

Srećna selidba!