facebook selidbe beograd

kombi-kombi.rs

Kada je u pitanju pakovanje stvari, nije važno da li se selite u drugu zemlju ili preko puta - potrebno je puno vremena i energije kako bi se spakovali. Ali preseljenje u novi dom ne mora da vam poremeti život. Ako sledite nekoliko jednostavnih koraka, čak možete i svoju selidbu učiniti (gotovo) zabavnom! KOMBI-KOMBI.rs Agencija za Selidbe i prevoz Beograd Vam nudi par saveta za pakovanje.

Evo sedam saveta za pakovanje za selidbu koje biste mogli da upotrebite kako bi olakšali ovaj proces.

TRAŽITE UGLEDNU KOMPANIJU ZA SELIDBE

Pre nego što počnete da razmišljate kako se spakovati, prvo morate da odlučite kako ćete se seliti. Da li ste „uradi sam“ osoba ili biste radije unajmili kompaniju za selidbe? Ovo će zavisiti od brojnih faktora, poput vašeg budžeta, vremena i koliko daleko se selite.

Ako se odlučite za unajmljivanje profesionalaca, imajte na umu da nisu sve selidbene agencije podjednako dobre. Dajte sebi dovoljno vremena da pronađete uglednu agenciju za selidbe kako biste bili sigurni da je vaša imovina u dobrim rukama. Trebaju vam neki saveti? Pogledajte ovaj post o tome kako da odaberete kompaniju koja Vas seli.

RASPORED U DANU SELIDBE

Kada se odlučite za agenciju za selidbe, vreme je da odredite datum za Vaš veliki dan. Ako je moguće, pokušajte da dobijete pristup svom novom domu nekoliko dana pre nego što budete morali da napuste stari. Ovo će Vam pružiti tampon zonu, tako da nećete biti pod stresom ako ne možete da izvršite selidbu u jednom danu. Takođe će vam pomoći da izbegnete potrebu za skladištenjem stvari dok se krećete između mesta. Zakažite svoju selidbu tako da imate vremena da počistite svoj stari dom i pokupite sve preostale stvari.

NAPRAVITE LISTU ZA PAKOVANJE

Pre nego što počnete da se pakujete, napravite popis svih svojih stvari. Lista za selidbe će Vam pomoći da ostanete organizovani i osiguraćete Vam da ništa ne zaboravite. Takođe će Vam pomoći da odlučite za šta ima mesta u vašem novom domu a šta može da ostane iza vas.

Uzmite olovku i svesku i prođite kroz svoju kuću sobu po sobu. Napravite dve liste: jednu za ono što nosite sa sobom i drugu za ono što ćete baciti, prodati ili donirati. Kategorizujte sve po sobama da biste pojednostavili postupak pakovanja. Ako odvojite vreme za planiranje pre nego što dodje dan za selidbu, stotinu puta ćete olakšati sebi mnogo stvari kasnije - kao na primer raspakivanje u vašem novom domu.

REŠITE ​​SE NEPOTREBNIH STVARI

Preseljenje u nov dom je početak novog poglavlja u vašem životu. Iskoristite ovu priliku da se rešite svih starih, nepotrebnih stvari. Nakon što utvrdite šta Vam je važno od stvari koje imate, otarasite se svega ostalog. Možete ih prodati, reciklirati ili pokloniti svoje stvari u dobrotvorne svrhe. Ako Vam je potrebna pomoć, pozovite nas i mi ćemo preuzeti nepotrebne stvari i odvesti ih na deponiju ili donirati, zavisno od Vaših želja. Sa zadovoljstvom ćemo odgovorno raspolagati vašim stvarima.

NAPRAVITE RASPORED

Ako ćete sebi učiniti jednu uslugu tokom selidbe, nek to bude sledeća: dajte sebi dovoljno vremena za pakovanje. Selidba je dovoljno stresna sama po sebi - ne želite da se selite u poslednjem trenutku, bacajući sve u kutije i kese kako stignete. Krenite rano da biste mogli da odvojite vreme i spakujete Vaše stvari kako treba.

Ipak je potreban dobar balans. Ne želite da se spakujete prerano i da sedmicama zaglavite u Vašem stanu s kutijama i koferima. Nastojte da sve bude spakovano i spremno za rad nekoliko dana pre selidbe, ali držite mali kofer sa svim neophodnim stvarima sve dok ne stignete u svoj novi dom.

KUPITE POTREBAN MATERIJAL I KRENITE S PAKOVANJEM!

Skoro ste TU! Unajmili ste sjajnu kompaniju za selidbe, organizovali ste svoje stvari i pripremili ste ono što je najvažnije. Sada je vreme da spakujete sve i započnete novu avanturu. Da biste zaštitili svoje stvari, koristite odgovarajuće materijale. Evo šta ćete morati da kupite za selidbu:

- Kartonske kutije i plastične kutije, vreće

- Papir za pakovanje kako bi umotali krhke predmete

- Foliju sa mehurićima za dodatnu zaštitu

- Samolepljiva traka

- Streč folija

- Marker za etiketiranje vreća i kutija

Ako kao kompaniju za selidbe odaberete nas (kombi-kombi.rs), obezbedićemo kutije posebno dizajnirane za sve vaše stvari. Ne želite da se spakujete? Takođe nudimo selidbe sa kompletnom uslugom gde spakujemo sve za vas - tako da nećete morati ni da mrdnete prstom!

PROMENITE ADRESU I OTKAZITE USLUGE

Kako se približavate danu za seljenje, morate se pobrinuti za poslednji deo: promena adrese i otkazivanje usluga. Da biste promenili adresu, moraćete da kontaktirate odgovarajuće organe, kao što su MUP, banka i poslodavac, itd. Takođe je potrebno da pozovete dobavljače kablovske, telefonske, internet, gasne i električne energije da biste usluge prebacili na vašu novu adresu.

U jedno nema sumnje: selidba je naporan posao. Ali ako planirate unapred, organizujete se i zadržite pozitivan stav, začas ćete moći da pretvorite svoju novu kuću u „dom“.

Srećna selidba!