facebook selidbe beograd

kombi-kombi.rs

Raspakivanje posle selidbe u novom domu sa bebom je ogroman zadatak. Potrebna su veština, organizacija, preciznost i planiranje. Kao profesionalni selioci, znamo da ključ raspakivanja bez stresa zavisi od dva važna elementa - onoga što radite pre nego što krenete u selidbu i samog procesa raspakivanja. Bez obzira da li je vaša beba novorođenče, puzi ili hoda, razmotrite ove dragocene savete.

Bacite nepotrebne predmete pre nego što počnete da pakujete stvari

Kada se selite sa bebom, najbolje je da imate što manje stvari koje Vam ne trebaju. Nema boljeg vremena nego kada se pripremate za selidbu i odlučite da bacite sve od stvari koje vam zapravo nisu potrebne ili ne želite. Oslobađanje od njih znači manje stvari za raspakovati kasnije, što znači manje opterećenja i manje stresa za vašu bebu.

Unajmite (nas) profesionalce za Vašu selidbu

Važno je unajmiti agenciju za selidbe ranije, tako da ne razmišljate da li su njihovi slobodni za dan kad su Vama potrebni. Obavezno uzmite u obzir one koji nude širok spektar usluga, poput profesionalnog skladištenja.

Izvršite detaljno pakovanje

Odvojite vreme za detaljno pakovanje, tako da je raspakivanje sa bebom u novom prostoru brže i lakše.

Odvojite i spakujte odeću prema vrsti ili godišnjem dobu

Pakujte stvari u kutiju u zavisnosti od toga u kojoj prostoriji treba da se raspakuju. Spakujte male predmete, poput predmeta za kupatilo, u vrećice pre nego što ih stavite u kutije. Označite svaku kutiju prema sadržaju tako da možete da raspakujete one koje sadrže predmete koji su bezbedni za bebe kada je beba budna, a one koji mogu predstavljati opasnost - kada vaše dete spava.

Dubinsko čišćenje pre nego što beba uđe u dom

Ako ćete dubinski očistiti dom pre nego što raspakujete stvari, pokušajte to da uradite pre nego što je beba u tom prostoru. Razmislite o tome da unajmite bebisiterku ili da prijatelj odvede bebu na jedan dan kako biste mogli bezbedno da očistite. Druga opcija je da unajmite uslugu čišćenja pre vašeg dolaska.

Sigurnost bebe

Osigurajte dom za bebu pre nego što započnete sa raspakivanjem. Selidba je stresna i iscrpljujuća i lako ćete postati rasejani. Zaštitom beba u domu imate sigurno mesto za odlaganje opasnih predmeta i možete stvoriti sigurno mesto za bebu dalje od opasnosti koje se mogu desiti tokom raspakivanja. Evo nekoliko važnih stvari koje treba uzeti u obzir:

- Osigurajte velike komade nameštaja kao što su komode i televizori kako biste sprečili njihovo obaranje i potencijalnu opastnost za bezbednost Vaše bebe

- Prelepite sve električne utičnice

- Uverite se da su bazeni ograđeni

- Uverite se da se vrata koja vode van stana ne mogu lako otvoriti

- Instalirajte bebi monitore i sigurnosni sistem

- Raspakujte bebu tokom spavanja, pre spavanja ili dok je beba sa bebisiterkom

Spakujte osnovne stvari za bebu posebno

Spakujte osnovne potrepštine za bebu, poput ograde za igranje, krevetca, ljuljaške i igračaka, odvojeno i držite ih kod sebe umesto da ih šaljete kombijem. Imati apsolutno sve što je potrebno vašoj bebi, pružiće vam značajnu prednost tokom raspakivanja.

Izaberite profesionalno raspakivanje

Ako je moguće, odlučite da profesionalci iz selidbene agencije raspakuju sve i sastave/postave nameštaj.

Držite se rasporeda spavanja i obroka

Koliko god je to moguće usred ludila za raspakivanjem, pokušajte da održavate redovan raspored spavanja i obroka. Propušteno dremkanje može značiti hirovitu i nesrećnu bebu i roditelja pod stresom.

Neka Vam grickalice i igračke budu pri ruci

Selidba može biti iscrpljujuća i stresna i za bebe. Pomozite joj da bude srećna pomoću grickalica i nekoliko novih i zanimljivih igračaka.