facebook selidbe beograd

kombi-kombi.rs

4 Generalna saveta za pakovanje lomljivih stvari!Selite se a niste baš sigurni kako da obavite pakovanje lomljivih stvari tokom vaše selidbe? KOMBI-KOMBI.rs Selidbe i kombi prevoz Beograd Vam izlaze u susret sledećim savetima!


1. Pripremite se unapred.

Pakovanje dragocenih kristala, porcelana i drugih lomljivih stvari zahteva određeno vreme. Ovde nema mesta za žurbu. Ukoliko ne unajmljujete agenciju za selidbe za pakovanje, počnite bar dva dana pre nego što krenete u selidbu i odvojite vreme da pravilno spakujete ove predmete i odlučite da li će ići kombijem u selidbu ili vašim automobilom.


2. Kupite odgovarajuć materijal

Evo šta vam treba od materijala: kvalitetne kutije za selidbu u raznim veličinama; papir za pakovanje, folija sa mehurićima, streč folija, savitljivi karton, makaze i traka za pakovanje. Veliki sto, za odlaganje stvari i pakovanje, kao i neophodan alat. Za veće predmete će vam trebati pomoć prijatelja.


3. Označite krhke predmete!

Ako imate kutije sa svojim osetljivim predmetima koji su jasno označeni kao „krhki“, pomoći će radnicima da ukaže na pažljivije rukovanje, kao i prilikom raspakivanja.


4. Znajte koje ćete predmete spakovati i kako ih pravilno spakovati.

TV sa ravnim ekranom i porcelan vaše bake su krhki predmeti, ali po pitanju pakovanja prilično različiti. Istražite najbolji način pakovanja svake stvari i planirajte unapred.


Kako spakovati odredjene predmete za selidbu?


Tanjiri:

Tanjire treba spakovati vertikalno u male ili srednje kutije obložene zgužvanim papirom odozdo i odozgo. Umotajte svaki tanjir u foliju sa mehurićima i pričvrstite trakom. Stavite papir između tanjira. Nemojte da prepakujte kutiju. Naša agencija "kombi-kombi.rs" ima kutije za posudje koje su dostupne za kupovinu, bilo da unajmljujete našu službu za pakovanje ili da to radite sami.


Staklo:

Čaše pojedinačno obmotati tokom pakovanja i staviti zgužvani papir u velikim komadima kako biste redukovali prazan prostor. Obložite male ili srednje kutije dobro, odozgo i odozdo. U slojeve izmedju takodje staviti papir, smanjujući što je više moguće šansu da se predmeti pomeraju unutar kutije. Stavite najteže predmete na dno kutije, a na njih lakše komade.


Lampe:

Lampe takodje treba zapakovati odvojeno sa puno papira. Po potrebi se mogu staviti u veliku kutiju i koristiti omot od mehurića.


Slike/ramovi:

Ramovi za slike treba da se stave u male ili srednje kutije, obloženi papirom, a između svakog komada staviti zgužvani papir. Umotajte ramove u papir za pakovanje. Odozgore, izmedju i sa strane utrpati papir kako bi se osiguralo da se predmeti ne pomeraju po kutiji.


Televizori/monitori:

Televizore i monitore sa ravnim ekranom može biti vrlo nezgodno i teško spakovati. Počnite tako što ćete ukloniti kablove i dodatnu opremu (kao što je postolje) i upakujte ih u jasno označenu kutiju. Umotajte ekran u mek pokrivač, pričvršćujući ga oko uređaja trakom za pakovanje. Na kraju, stavite ga u kutiju i opet oblepite trakom. Uverite se da je kutija odgovarajuće veličine za vaš televizor.


Specijalni predmeti:

Važno je uzeti u obzir oblik i veličinu predmeta, kao i to da li ima ručke ili neke izbočene delove koji bi se mogli lako slomiti. Sve komplet umotajte u omot sa mehurićima, i pričvrstite trakom. Stavite ga na jedan komad kartona koji će poslužiti da amortizuje udarce. Postavite identičan komad kartona na vrh predmeta. Zatim savijte krajeve kartona da se sretnu i učvrstite trakom.

Ne štedite traku! Ako je potrebno, obmotati ceo predmet trakom. Želite da krhka stvar bude sigurna i stabilna? Stavite komad u kutiju obloženu papirom - otprilike iste veličine kao i predmet, ugurajte zgužvani papir u sve praznine. Na kraju sigurno zalepite kutiju i označite podebljanim flomasterom: "LOMLJIVO".

Mnogi ljudi koriste stare peškire, pokrivače, novine ili čak papirne ubruse da umotaju lomljive predmete. To nisu mudri izbori. Papir može biti prljav i to znači da ćete u novom domu imati dodatnog posla oko pranja. Stari peškiri se lako klize i ne mogu se osigurati lepljivom trakom, što je neophodno za pravilno pakovanje. Uložite u odgovarajuć materijal i neće vam biti žao.

Na kraju, obavezno obavestite agenciju za selidbe o tome u kojim kutijama se nalaze lomljivi predmeti. Kod nas možete kupiti specijalizovane kutije za lomljive predmete i drugi materijal za selidbe (pogledajte stranu Cenovnik).


Oh, i još jedan profesionalni savet? Angažujte kombi-kombi.rs.