facebook selidbe beograd

kombi-kombi.rs

Spremni ste za selidbu. Spakovali ste stvari iz kuhinje, dnevne sobe, spavaće sobe i podruma. A da li ste se pozabavili terasom, balkonom, tremom i stvarima iz dvorišta? KOMBI-KOMBI.RS Selidbe Beograd i kombi prevoz Vam nudi nekoliko saveta koji će vam pomoći pri pakovanju i selidbi tih predmeta.

1. OČIŠTITE STVARI PRE PAKOVANJA

Ako se nameštaj nalazio u dvorištu / napolju, sigurno je sakupljao prljavštinu. Očistite prljavštinu sa stvari iz dvorista kako se ne bi prenela na druge vaše stvari prilikom selidbe.

Obrišite sav nameštaj na terasi ili travnjaku, osušite sve što je mokro od kiše ili snega. Ako uzimate kante za smeće, dobro ih operite pre nego što ih srpate u kombi za selidbu sa svojim unutrašnjim nameštajem.

2. NEPOŽELJNI INSEKTI

Dok čistite sve, proverite da li u uglovima i ostalim mestima za skrivanje postoje nepoželjni insekti. Vaš nameštaj na otvorenom može da postane pogodno sklonište za pauke, ose i razne druge insekte. U zavisnosti od toga gde živite, možda ćete takođe otkriti da su vaše stvari čak postale i dom za životinje poput zmija. Pazite kad tražite, ali dvaput proverite da li Vam se na putu do novog prebivališta pridružuju i nepoželjni gosti.

3. PRAVILNO PAKUJTE

Kada pakujete i premeštate stolice i stolove u dvorištu, uklonite sve jastuke i zaštitite sve oštre ivice. Ako postoje krhke stvari, dobro ih umotajte.

Bezbedno odložite opasne predmete, kao što su pesticidi, limenke za boje i ulje. Ispustite benzin iz kosilice, motorne testere, trimera i testere za živu ogradu, tako da tokom selidbe nema curenja.

4. SELIDBA BILJKI

Selidba može negativno da utiče na vaše nežne biljke. Ekstremne temperature, previše ili premalo vode i nestabilni uslovi putovanja mogu im otežati preživljavanje u novom domu.

Postoje načini da svoje biljke pripremite za selidbu. Pokrijte grane papirnom folijom da biste ih zaštitili od loma ili gubitka lišća, ili ih spakujte u obložene kutije sa rupama za ventilaciju. Ako za put treba vezati grane, pobrinite se da ih nežno učvrstite u smeru u kojem biljka raste. Otkrijte biljke što je pre moguće kada stignete na novo odredište.

Zamotajte saksije u kesu kako biste sprečili isticanje vode i zemlje. Ako je moguće, prebacite biljke u plastične posude i pažljivo spakujte i zamotajte keramičke predmete i keramiku odvojeno.

5. DEČIJA IMOVINA

Ne dozvolite da se dan završi u suzama kada deca shvate da su im omiljene igračke ostale kilometrima iza ili ne mogu da ih ponovo sastave. Demontirajte garniture za ljuljanje, igraonice i druge glomazne igračke, vodeći računa da male delove i zavrtnje spakujete u dobro zatvorene kontejnere ili vreće. Pričvrstite ove kontejnere za veće delove ovih predmeta. Ispraznite pesak, vodu, boju i druge materijale iz predmeta za igru i očistite sve detaljno.

Srećna selidba!