facebook selidbe beograd

kombi-kombi.rs

Želite da znate kako profesionalno utovariti Vaše stvari u kombi za selidbe? Da, postoji beskrajan broj mogućnosti za to. Mnogo toga je zdrav razum. Svrha ovog blog posta je da pruži detaljne smernice za pravilan utovar kombija za selidbu. Informacije koje trebate da znate su podeljene u tri dela: opšte smernice za pakovanje nameštaja i opreme koja će vam trebati, pakovanje određenih komada nameštaja, i postepeno pakovanje u kombi.

Opste smernice

Bezbednost treba da Vam bude na prvom mestu! Bilo koji kombi koji iznajmite treba da ima dovoljno prostora. Kada krenete da ga pakujete - morate biti sigurni da je podignuta ručna, da je tovarni prostor čist, suv, i prekriven prostirkom. Tokom procesa utovara, pobrinite se da se težina svih predmeta ravnomerno rasporedjena od prednje prema zadnjoj i bočnoj strani. Kombi treba puniti u postepeno - deo po deo, gde svaki od njih treba nezavisno osigurati. Sav nameštaj treba da ima pokrivače. Većina štete na predmetima se dešava usled trljanja predmeta jedan o drugi tokom transporta. Za dodatnu zaštitu koristite foliju kao i pokrivače za krhke predmete. Ako je vaš kombi prevelik za vaše predmete, osigurajte da je svaki komad nameštaja nezavisno vezan za zadnji ili bočni zid kombija pomoću pokrivača koji štite izložene površine.

Pakovanje specificnih komada namestaja

Sledeći predmeti su izdvojeni kao uobičajeni predmeti za domaćinstvo koji zahtevaju posebnu pažnju:


- Akvarijume treba isprazniti, a zatim ih umotati. Stavite ih na vrh

- Okviri kreveta trebaju biti vezani za zadnji deo kombija

- Stolice treba da imaju pojedinačno umotane nogare (ili zalepljene puc-puc folijom) pre umotavanja cele stolice

- Kauče treba postaviti na vrh pokrivača, na pod kombija, sa nogarima okrenutim prema bočnom zidu, a zadnjim licem prema spolja kako bi zaštitili dolazne predmete

- Fioke treba spakovati okrenute prema bočnom zidu kako ne bi ispale tokom transporta. Sve labave fioke treba osigurati trakama

- Metal se ne sme stavljati blizu nameštaja jer može da pocepa foliju tokom transporta

- Ogledala i staklo treba umotati, staviti između dušeka i vezati

- Drveni nameštaj treba dobro zaviti, pazeći na ivice i stranice. Ovo je posebno važno za drvo hrasta ili trešnje

- Prostirke treba zamotati i zalepiti trakom

- Televizore treba umotati i vezati. Televizori sa ravnim ekranom nikada ne bi smeli da se spustaju bočno ili na leđa


Selidbe Beograd: Kako utovariti stvari u kombi?

Vaše kutije će biti u prvom delu kombija, naslagane visoko uz zadnji zid kako biste maksimalno iskoristili prostor. Stavite najteže kutije na dno. Složite vertikalno sa najlakšim/najkrhkijim na vrhu. Položite pokrivač na pod, a zatim stavite dušeke i opruge. Postavite ih vertikalno. Zatim položite još jedan pokrivač na pod i postavite kauče vertikalno nogama prema bočnom zidu, uklonivši jastuke. Pričvrstite svaki kauč trakama za bočni zid. Jastuci mogu ispuniti prazan prostor. Komadi nameštaja, poput komoda, mogu se postaviti između jastučića. Sledeći je nameštaj, prekriven jastučićima i pričvršćen ssza bočni zid. Uređaji i kutije za garderobu utovaruju se poslednji i biće prvi predmeti izneti iz kamiona.

Obavezno dobro zatvorite zadnja i bočna vrata kombija!!!


Srećna selidbu Vam želi KOMBI-KOMBI.rs ekipa za selidbe Beograd!