facebook selidbe beograd

kombi-kombi.rs

Proces selidbe može izgledati kao da mu nema kraja ali nema ničeg sličnog osećaju da konačno sve raspakujete i smestite se u svoj dom. Tih prvih nekoliko dana nakon raspakivanja prilično je sjajno - sve je na svom mestu, a vaš prostor je savršeno čist i uredan. Problem je održavanje stana čistim nakon procesa prvog čišćenja posle selidbe. Dobra vest je da je zapravo prilično lako da tako sve i ostane. KOMBI-KOMBI.rs Selidbe Beograd i kombi prevoz Vam pomaže sa jednostavnim savetima za odrzavanje Vašeg doma blistavim.

Prvo usvojte male promene

Ako ste generalno neuredni, možda će vam biti teško da usvojite uredniji i organizovaniji način života. Pokušaj da odjednom očistite svoj dom od vrha do dna može biti neodgovarajuć za vas, pa bi prvo trebalo da usvojite jednostavnije navike. Na primer, možete početi pranjem posuđa svaki put nakon obroka. Postepeno možete da primenite druge promene dok ne shvatite da je život u čistom, organizovanom domu mnogo inspirativniji i motivisaniji.

Počnite od početka

Kada čistite svoj dom, krenite od ulaznih vrata - ostavite cipele tamo. Možete da zamislite koliko prljavštine i bakterija unosite unutra kada šetate po kući u cipelama. Pa, čim zakoračite u stan, izujte cipele i ostavite ih kraj ulaznih vrata. Ako imate puno cipela, napravite dovoljno mesta za odlaganje za sebe i članove porodice. Možete čak i da dizajnirate ugradni ormar za cipele pored vašeg ulaza.

Ne dozvolite da nered vlada vašim životom

Iznenadili biste se koliko novca možete zaraditi jednostavnom prodajom stvari koje ne koristite na internetu. Stoga, umesto da se osećate skučeno u vlastitom domu i pustite da vam nered zavlada, konačno biste trebali osloboditi sebe i svoj prostor od nepotrebnog smeća i beskorisnih predmeta. Najbolji način da uredite svoj dom je da se krenete da preuredjujete prostorije - jednu po jednu. Trebate baciti sve što niste koristili više od godinu dana, odložiti neke predmete i odeću koje želite da donirate i odvojite one stvari koje možete da prodate.

Započnite jutro organizovano

Vaša spavaća soba će izgledati uređenije onog trenutka kada ujutro pospremite krevet. To će trajati samo nekoliko minuta svakog jutra i moći ćete da započnete svoj dan stvarajući organizovani izgled u svojoj spavaćoj sobi. Posle će vaše lično utočište delovati opuštajuće i nadahnjujuće, što će imati pozitivan efekat i na vas.

Obratite pažnju šta udišete

Kada čiste i sređuju svoje domove, većina ljudi razmišlja o brisanju prašine, trljanju, ribanju i usisavanju, čak i ne razmišljajući o kvalitetu vazduha u zatvorenom. Ipak, zagađenje u zatvorenom prostoru je ozbiljno pitanje koje može uticati na vaše zdravlje i opštu atmosferu vašeg doma. Srećom, postoji puno načina za uklanjanje ili bar ublažavanje ovog problema u vašem domu. Na primer, efikasni klima uređaja su ključna komponenta za stvaranje zdrave, prozračne atmosfere u domovima. Stoga, ako osećate da vašem domu treba malo svežeg vazduha, potražite profesionalce da Vam instaliraju klima uređaj.

Drugi načini za povećanje kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru su uvođenje pročišćivača vazduha i sobnih biljaka koji će vam pomoći da uklonite toksine i alergene u vazduhu. Takođe bi trebalo da pređete na zdrave proizvode za čišćenje, umesto da koristite one toksične.

Sve operite i temeljno očistite

Sve od pokrivača i jastučnica do zavesa i prostirki svakodnevno sakuplja prašinu i alergene u vašem domu. Tepisi i prostirke su prepuni prljavštine, toksina i drugih zagađivača koji se lako mogu proširiti vašim prostorom. Zbog toga redovno treba da perete i dubinski čistite tkanine, tepihe i druge materijale. Iako se pokrivači, jastučnice, čaršafi, krpe, peškiri i drugi materijali mogu lako baciti u mašinu za pranje veša, tepisi zahtevaju više napora, pa jednostavno možete angažovati servis za čišćenje - minimum dva puta godišnje.

Skloniti nakon upotrebe

Naučite da odlažete predmete nakon njihove upotrebe. Ovo je jednostavna navika koja će vam uštedeti puno truda. Uvek držite svaki predmet na svom mestu i sprečićete stvaranje nereda. Možda će biti potrebno da kupite još ormara za skladištenje, ali konačno ćete imati dovoljno prostora za sve.

Čistite u hodu

Verovatno ste bezbroj puta prošli pored ćebeta bačenog na vašu sofu ili gomile časopisa koji leže na vašem stočiću. Umesto što ste se odlučili da ne obraćate pažnju na ove neuredne tačke, trebalo bi da ih uredite čim ih primetite. Svaki put kada prođete pored zakrčenog ili prljavog područja u vašem domu, nemojte ga zanemariti, već se odmah pozabavite njime. Ovo će vam uštedeti mnogo problema kasnije kada više ne možete da odložite čišćenje.

Održavanje doma čistim, urednim i zdravim često podrazumeva usvajanje jednostavnih navika koje će vaš dom i život učiniti organizovanijim.

Srećna selidba!